28.11.23

Prosperitatea durabilă în condiții de criză

Plusvaloarea este elementul ce aduce prosperitate. Producerea de plusvaloare este condiționată de funcționalitatea un întreg lanț de furnizare de resurse, servicii, forță de muncă, condiții de mediu. 
Pentru a putea prospera trebuie să valorificăm ceea ce avem gratis din afara planetei - "soarele" sau pe planetă : vântul, valurile, gravitația . Restul resurselor sunt în interiorul planetei și trebuie să le gestionăm corespunzător. Al doilea element aflat în abundență este apa chiar dacă este amestecată cu alte minerale. Apa are proprietatea de a fi combustibil, prin disociere, iar dupa ce arde se transformă violent iar în apă 100%, fără nici o pierdere, dar sub formă de vapori care ulterior se condensează și devine apă, are proprietatea de a fixa carbonul in plante sau a duce carbonul din aer în sol , iar acestea ne dau oxigenul necesar respirației.
De aceea este important ca aceste resurse să se foloseasca eficient pentru că ele aduc plusvaloare planetei și putem prospera. Soare, apă, plante trei elemente ce pot aduce plusvaloare sustenabil pentru omenire. Soarele se valorifica pentru producerea de energie , cu ajutorul ei se poate disocia apa si sa se transforme în combustibil. Plantele, în condiții de mediu potrivit, aduc plusvaloare prin trecerea timpului. Omenirea ar trebui să fie preocupată de sădirea biomasei pentru că ea oferă hrană , energie, oxigen, stabilizează mediul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariile dvs. Acestea sunt totdeauna constructive.