4.8.22

Zorii recesiunii economice și soluții pentru depășirea ei

Recesiune este acel fenomen economic în care are loc o  scădere a producției, reducerea apetitului investițional,  stagnarea relativă a afacerilor, cu consecințe asupra diminuării activității economice, cu risc de tranziție către criza economică. Consecința este o încetiniri a ritmului creșterii economice,  și se raportează prin compararea venitului producătorilor prezente cu cel anterior sau cu cel anticipat.[

Aș putea detalia ce a dus la această situație și de ce este așa de aproape criza economică dar sunt multe materiale despre stadiul recesiunii și multă lume simte acest fenomen , dar aș vrea să insist pe acțiunile economice ce pot să însuflețească parcursul creșterii economice și să stopeze încetinirea producției.

Pentru o firmă ca element definitoriu este propriul profit, analiza propriilor sale venituri și a producției sale , indiferent de țara unde operează. Din păcate trebuie să amintesc sursa începerii recesiunii în România, respectiv Războiul din Ucraina care a întrerupt circuitul materiilor prime tradiționale, în special petrol și gaz metan ce venea din Rusia unde soluția UE a fost ca finalitate autosancționarea propriei economii, deoarece aceasta era bazată pe importurile de petrol și gaze din Rusia. 

Deci pentru a ieșii din recesiune, firmele trebuie să găsească URGENT soluții alternativă de energie sau combustibil, pentru a atenua efectul de încetinire. Prin investiții în generatoare de energie proprii se recuperează diferența de mărire a prețurilor . Soluția ieșirii din recesiunea actuală este aceast efort investițional.

O variantă mai simplă este transferul de urgență a unităților de producție spre țări unde nivelul de impozitare este mai redus și prețul energiei este mai mic.

O altă soluție este încurajarea sectorului IT de a se dezvolta pentru că acestea au șansa de a aduce aport valutar fără vânzarea de materii prime.

Orice sector de activitate ce nu are energia si combustibilii in cota importanta in costul produsului sau serviciului trebuie incurajat sa se dezvolte.

Ministerul Finantelor ar putea sa dezvolte economia daca ar introduce rezidenta fiscala electronica chiar si sub anonimatul persoanelor , infiintarea firmelor de oriunde de pe glob, cu un soft al finantelor ce administreaza automat contabilitatea firmelor , unde nivelul de impozitare este doar de 1% și 1% administrare contabilitate, cu conditia pastrarii unei garantii de 10% in Trezoreria Statului , timp de 3 ani , ca in cazul in care firma este actionata in judecata sa existe un fond de despagubire a clientilor firmei , datorita posibilitatii disparitiei acesteia de pe piata ne onorand eventualele contracte. Dupa 3 ani , se elibereaza sumele gradual , o data pe an. Foarte multe persoane își vor deschide cont în România iar sumele din garanție vor fi folosiți de Trezorerie ca împrumut fără dobândă, fără să mai aibă nevoie de împrumuturi externe.

Pe plan personal tot în mod investițional se poate ieși din efectele recesiunii: izolarea locuințelor, investiții în panouri fotovoltaice, panouri solare, centrale termice mai eficiente, alternative de producere a energiei, eoliene în zonele propice, microhidrocentrale, plantații de copaci , întroducere în circuit forestier a unor terenuri. 

Instalarea șemineelor cu tuburi recuperatoare de caldura în focar, centrale de ardere prin piroliza tip Hornet, alegerea de autoturisme cu un consum mic de energie, utilizarea bicicletei , a trotinetelor electrice. 

Atragerea de investitii straine sau de turisti straini pentru a creste aportul valutar extern. Atragerea de studenti straini , deschiderea de noi universitati cu abilitati de a se preda si online, in engleza in principal dar si in orice limba a lumii.

Deschiderea de platforme educaționale pentru o plaja cat mai larga a persoanelor. Atragerea de genii, cercetatori pentru a putea trage dupa ele intregi sectoare de activitate. 

Atragerea de fonduri de investiții.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariile dvs. Acestea sunt totdeauna constructive.