Sistemul de învățământ trebuie să fie dirijat de la nivel teoretic către practic. Sistemul fiscal trebuie revoluționat, perceperea impozitelor imediat dupa incasarea unui venit, daca e posibil electronic. Reducerea aglomerărilor urbane poate duce la decongestionarea traficului auto dacă este combinat cu munca online, de acasa. Fabricile uriașe să asigure în incintă cămine muncitorești. Trebuie învățată medicina naturistă, modul de viață sănătos. Un guvern ce se împrumută pentru acordarea de pensii și acordarea de salarii bugetarilor e un guvern cu șanse mici pentru investiții spre creșterea nivelului de trai. Să presupunem că vine un cutremur uriaș , într-o iarnă grea, într-un oraș mare, se cunoaște posibilitatea de a construi din câteva materiale locuințe, rapid și ieftin ? Dacă vine un război, iar persoanele se refugiază în alte state, cunosc o limbă internațională, cunosc o meserie căutată în orice colț al lumii în care excelează? Pentru dezastre ecologice se fac acțiuni concertate ale oamenilor de știință pentru plantare mangrove, plantare păduri, înverzirea deșertului ? Pentru gestionarea deșeurilor se inventariază elementele de bună practică și se procedează la multiplicarea lor? Dar ce fac românii cu banii din reziliență, renovează o închisoare comunistă pentru muzeu. Pentru stabilitate climatică cu efect imediat, cu impact global este construirea unor canale ce acoperă cu apă suprafețe imense deșertice. Pacea poate fi retabilită atunci când faci alianță chiar cu dușmanul tău, chiar și vectorii atunci când se opun se anulează sar când au aceași direcție se amplifică.
Scopul realizării acestui site "Dezvoltare economică, socială şi financiară" este de a informa asupra posibilelor solutii inovative economico-financiare, pentru o dezvoltare economică sustenabilă. Aceste soluţii de dezvoltare se pot valorifica şi pot genera idei pentru elaborarea de politici publice, acte normative ce pot sta la baza unei economii puternice.
14.5.22
Finanțarea europeană pentru reziliență și redresare
Omenirea trece prin dezastre cu efecte globale, pandemii, cutremure, războaie, fenomene meteo extreme, dezastre ecologice, contaminări nucleare. Aceste dezastre poate duce la decese în masă, pagube materiale extreme, blocaje ale sistemului de stat, scăderea masivă a nivelului de trai. Parlamentul european a luat măsura preîntâmpinării unor astfel de fenomene sau contracararea lor prin aprobarea unui program de finanțare pentru reziliență și redresare. Banii sunt alocați guvernelor iar aceștia folosesc banii după cum consideră fiecare. Primul pas este conștientizarea dezastrelor posibile, contracararea lor prin exemple internaționale de bună practică și replicarea lor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc pentru comentariile dvs. Acestea sunt totdeauna constructive.