Scopul realizării acestui site "Dezvoltare economică, socială şi financiară" este de a informa asupra posibilelor solutii inovative economico-financiare, pentru o dezvoltare economică sustenabilă. Aceste soluţii de dezvoltare se pot valorifica şi pot genera idei pentru elaborarea de politici publice, acte normative ce pot sta la baza unei economii puternice.
1.4.22
Solutionarea pozitivă a conflictului cu Rusia - invitatia de a adera la UE împreună cu țările exsovietice
Scopul oricărui stat este de a ridica nivelul de trai a propriilor cetățeni. Tările din cadrul Uniunii Europene sunt dependente în actuala etapă de dezvoltare de petrolul și gazele Rusiei. "Greva foamei" efectuată de țările UE , ca metodă de sancționare a Rusiei, nu este o metodă ce poate ridica nivelul de trai, de aceea trebuie găsite alte soluții.
Uniunea Europeană ca și obiectiv de constituire este crearea unui model democrat de dezvoltare a unei țări și de replicare altor țări care mai vor să adere. Parlamentul UE ar putea deveni, in timp, daca este exemplu de succes, de buna guvernanta, ce duce la creșterea nivelului de trai a cetatenilor, in conditiile dezvoltarii durabile, parlamentul întregii lumi ce va vota executivul , guvernul mondial. Având în vedere că UE dorește dezvoltare economică dar care este legată de accesul la resurse de materii prime este necesar, de urgență, schimbarea strategiei de sancționare a Rusiei cu o nouă strategie pozitiva, cu oferta ca ea și țările foste sovietice să fie invitate să adere la Uniunea Europeană, de urgență, fară etape intermediare, pentru ca ea și țările exsovietice să negocieze democratic impunerea unor norme în privința minorităților. Astfel se vor denazifica țările ultranaționaliste și va exista un proces transparent a conducerii guvernamentale, respectarea drepturilor omului, a minoritaților și a altor acorduri europene.
Modelul de succes câștigat de dezvoltarea țărilor UE va fi implementat și fostelor țări sovietice.
Trecerea la moneda electronică euro de către toate țările inclusiv a celor care au acceptat aderarea la Uniunea Europeana, dar trebuie asumat angajamentul de a respecta toate principiile Uniunii Europene , în mod gradual. Implementarea unui sistem fiscal electronic unitar în toată uniunea europeana. Parlamentul European ar trebui să aibă un set de măsuri ce să ducă la pace. Ei trebuie să se implice ca furnizori de democrație. Trebuie realizat un soft unic la nivelul tuturor tarilor UE pentru alegeri politice electronice. Astfel vom avea alegeri libere, democratice, fiscalizare neagresiva, acces la materii prime si combustibili. Nu va mai exista criza economica. Dar intreb ce este de preferat o criza politica sau economica. Daca suntem cu toții în Uniunea Europeana nu va conta cui sa apartina Crimeea, ea va fi o regiune europeana. Trebuie ca parlamentul UE sa fie mai asumat si sa coordoneze cu succes administrarea țărilor aflate in criza dar si independenta anumitor regiuni. Cred ca e momentul infiintarii unui Guvern a UE care sa administreze fondurile UE dar si tarile UE iar Ukraina sa fie prima țara luată in administrare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc pentru comentariile dvs. Acestea sunt totdeauna constructive.