De la Apocalipsa Bursei la cea a Occidentului
Filmul “Brokerii Apocalipsei” (The Big Short) urmărește povestea a patru outsideri financiari care anticipează colapsul bulei creditelor ipotecare și decid să parieze împotriva pieței imobiliare, profitând de criza financiară iminentă. Personajele principale, interpretate de Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling și Brad Pitt, explorează defectele și corupția sistemului bancar care a dus la criza financiară din 2008 . Criza creditării și căderea bursei, cunoscute și sub numele de Marea Recesiune, au fost rezultatul unei combinații de factori, inclusiv practici de creditare iresponsabile, titluri ipotecare cu risc ridicat și o lipsă de reglementare adecvată. Aceste probleme au condus la o serie de falimente bancare și o scădere dramatică a valorilor bursiere, afectând economiile și investițiile la nivel global . Criza sau Marea Recesiune este doar vârful aisbergului. Ceea ce urmează și se tot încearcă să se întârzie este adevărata mare criză economică. Dar mai bine să dez...
Măsuri anticriză : creşterea veniturilor la bugetul de stat prin scoaterea la suprafaţă, într-un procent cât mai mare, a economiei subterane.
RăspundețiȘtergereAcest fenomen economic ar putea fi efectul a mai multor măsuri de ordin legislativ, dar care să nu aducă o mărire a cotelor taxelor şi impozitelor ci dimpotrivă în timp să poată duce la o scădere a cotelor taxelor şi impozitelor. - vezi teoria privind presiunea fiscală.
1. Depunerea obligatorie a Declaraţiei de avere de către toţi cetăţenii romani şi rezidenţii odată cu depunerea Declaraţiei pe impozitul pe venitul global sau a Fiselor Fiscale FF1, FF2.
Declaraţia de avere depusă de persoanele private va fi secret fiscal. Ele nu vor fi făcute publice decât în cazul unei infracţiuni.
Efectele economice şi sociale rezultate în urma acestei simple depuneri a Declaraţiei de avere ar determina persoanele care au venituri ilicite sau nedeclarate, să încerce să justifice achiziţiile care nu au acoperire în bani. De ex. O casa de 300.000 lei nu poate fi achiziţionată dacă ai venituri declarate de 100.000 lei. Deci diferenţa ar trebui justificată. Şi atunci se gândesc aceste persoane să desfăşoare activităţi legale ca să poată justifica sumele de bani câştigate.
2. Stimularea Reclamantului ce descoperă o fapta de evaziune fiscală, contrabandă etc, cu 40% din amenda încasată de organele de control.
Organele de control vor fi obligate să efectueze controlul în zona reclamată.
Efectele economice şi sociale vor determina intrarea în legalitate a atelierelor ilegale, eliberarea de bonuri fiscale, chitanţă, factură, pentru ca agenţii economici nu vor mai avea încredere să vândă marfa sau să presteze un serviciu fără factură sau fără bon fiscal deoarece clienţi ar putea sa fie reclamanţi.
Sunt măsuri simple dar din păcate nepopuliste. Dar noi vrem un popor de hoţi şi evazionişti unde sistemul de valori e distorsionat de persoane dubioase care operează în zona neagră a economiei?
Aceste măsuri vor însănătoşi mediul de afaceri şi vor aduce aprox. cu 20% mai multe venituri la bugetul de stat.
Nu va mai exista concurenţa muncii la negru, a operatorilor economici din zona neagră a economiei.
Este binecunoscută deja afirmaţia – dacă doriţi fără factură va reduc preţul . De asemenea putem să ştim fiecare dintre noi că nu am primit bon fiscal când am cumpărat ceva.
Singura metoda de iesire din criza eeste; stimularea productiei , reducerea somajului si atragerea investitorilor straini si asta nu se poate face decat intr-un singur fel :ELIMINAREA TAXELOR ANGAJATORILOR SI INTRODUCEREA A 50% DIN VALOAREA LOR IN SALARIUL ANGAJATULI. Prin acest mod avem urmatoarele avantaje:simplificarea fiscalitatii,reducera somajului la 0, reducerea muncii la negru,avand fiscalitate redusa atragem foarte multi investitori straini, vor scadea preturile produselor ,va creste si consumul totodata cu cresterea nivelului de trai.
RăspundețiȘtergere