19.6.14

Dispozitive energetice revolutionare si impactul asupra economiei

Guvernele, corporatiile energetice sunt ingrozite de faptul ca populatia ar putea intra in posesia unor dispozitive de producere a energiei cu randament ridicat. Imaginea evenimentelor ce se va derula in acel moment va fi destul de apocaliptica - LA PRIMA VEDERE - . Statul nu va mai colecta impozite din curent electric, gaze, combustibil. Fracturare hidraulica, exploatare gaz metan, centrale hidro nu vor mai avea sens. Vor fi o multime de persoane in somaj atat din sistemul bugetar cat si de la aceste compani care vor da faliment.
Totusi sa privim mai profund, daca ar exista acest dispozitiv, el va intra pe piata treptat. Persoanele ce-l vor dobandi vor utiliza in general energia pentru scop propriu dar si pentru a produce bunuri pentru a valorifica potentialul acelui dispozitiv, deci va creea plusvaloare. Plusvaloarea este posibila datorita utilizarii din abundenta a energiei. Aceasta plusvaloare va determina aparitia generarii de noi locuri de munca, de profit si implicit a impozitelor. De aceea eu cred ca statul nu ar trebui sa fie panicat de aparitia acelor dispozitive pentru ca piata se va autoregla iar plusvaloarea odata aparuta poate asigura indestularea bugetului statului . Singurele afectate vor fi companiile energetice clasice ce vor trebui sa se readapteze la cerintele pietei. Oricum petrolul si gazele sunt materii prime pentru o multitudine de produse deci acestea vor produce in continuare dar nu la o asemea cerere ca in prezent.
In ansamblu omenirea va progresa foarte mult deoarece energia in cantitati nelimitate inseamna libertate.
Un argument pentru sustenabilitatea dispozitivelor energetice este initiativa statului spaniol prin impozitarea panourilor solare si fotovoltaice.
Acest lucru poate tempera argumentele scepticilor cu privire la scenariile apocaliptice datorate aparitiei dispozitivelor energetice revolutionare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariile dvs. Acestea sunt totdeauna constructive.