12.8.13

Dezvoltarea durabilă prin acţiuni concrete

Dezvoltare durabilă
Definiţie:
"Dezvoltarea durabilă reprezontă totalitatea formelor şi metodelor de dezvoltare socio-economica al căror fundament îl reprezinta asigurarea echilibrului între sistemele socio-economice si potenţialul natural.
Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare (WCEF) în raportul "Viitorul nostru comun", cunoscut si sub numele de "Raportul Bruntland", formulează următoarea definiţie: "dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmăreşte satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilităţile generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi".

"Obiectivele generale ale Strategiei pentru Dezvoltare Durabila a Uniunii Europene:
- limitarea schimbărilor climatice şi a costurilor şi efectelor sale negative pentru societate şi mediu
- să ne asigurăm că sistemul nostru de transport satisface nevoile economice, sociale şi de mediu ale societăţii noastre, minimizând impacturile sale nedorite asupra economiei, societăţii şi mediului.
- promovarea modelelor de producţie şi consum durabile;
- îmbunătăţirea managementului şi evitarea supraexploatării resurselor naturale, recunoscând valoarea serviciilor ecosistemelor;
- promovarea unei bune sănătăţi publice în mod echitabil şi îmbunătăţirea protecţiei împotriva ameninţărilor asupra sănătăţii.
- crearea unei societăţi a includerii sociale prin luarea în considerare a solidarităţii între şi în cadrul generaţiilor,  de a asigura securitatea şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor ca o precondiţie pentru păstrarea bunăstării individuale;
- promovarea activă a dezvoltării durabile pe scară largă, asigurarea că politicile interne şi externe ale UE sunt în accord cu dezvoltarea durabila şi angajamentele internaţionale ale acesteia."

Pentru a realiza acţiuni concrete de dezvoltare durabilă este necesar întocmirea de manuale însoţite de prototipuri sau activităţi concrete, ferme care se pot vizualiza, vizita, gratuit.
De exemplu:
cultura murelor- se poate întocmi un manual sau CD despre cultura murelor, care în prim pas se poate cultiva pe langa blocuri, în gradinile agricultorilor sau se pot înfiinţa culturi pe suprafeţe mai mari pentru cultivare intensivă.
Accesul la informaţie să fie gratuit, să se poată face vizite la unităţi agricole care cultivă intensiv, să se poată sprijini agricultori cu puieţi, modalităţi de utilizarea a murelor pentru consumul individual dar şi industrial.



Un comentariu:

  1. Foarte interesant. Cea ce am citit pe saitul dvs. despre Blogger: Dezvoltare economică, socială şi financiară - Trimiteti un comentariu m-a impresionat. Va felicit pentru conceperea vodalaurentiu.blogspot.in, care e un site care trebuie distribuita.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru comentariile dvs. Acestea sunt totdeauna constructive.